Informace o přijímačkách do našeho magisterského studia 2020

Vážení zájemci,

bohužel vám nemůžeme sdělit to, co jsme si přáli – že akreditace programu Germánská a severoevropská studia, jehož součástí nově jsou germanistika, skandinavistika, nederlandistika a finská filologie, byla definitivně schválena a můžete si již přihlášku podat. Koronavirová situace nám i v tomto ohledu nepříjemně zkřížila plány a rozhodující grémium Univerzity Karlovy, které musí akreditaci schválit, odložilo své zasedání plánované původně na 25. 3. Nicméně chystá se jednání formou online konference a vedení FF UK podniká všechny kroky k tomu, aby bylo možné program otevřít, a to již pro červnový termín přijímacích zkoušek.

Pokud chcete některou ze specializací ÚGS kombinovat s jiným programem, podejte si na něj přihlášku v příslušné lhůtě. Upozorňujeme, že tato lhůta byla prodloužena do 15. 4. – podrobnosti najdete zde: https://www.ff.cuni.cz/2020/03/informace-pro-uchazece-studium-na-filozoficke-fakulte-uk-k-27-3-2020. Až bude naše akreditace schválena, vyvěsíme zde patřičné instrukce a budete mít dost času na podání přihlášky. Totéž platí pro ty z vás, kdo chtějí kombinovat dvě specializace v rámci ÚGS nebo nastoupit na samostatné („jednooborové“) studium germanistiky.

V případě, že by se navzdory důvodným předpokladům nepodařilo akreditaci schválit a otevřít Germánská a severoevropská studia pro červnové přijímací zkoušky, vám bude poplatek za přijímací řízení, zaplacený nyní za druhý program, refundován, případně uplatněn za přihlášku k zářijovému přijímacímu řízení.

Koronavirová situace se může vyvíjet různým způsobem. Proto bychom ty z vás, kdo se chtějí hlásit ke studiu na ÚGSv kombinaci s jiným programem, rádi požádali, zda byste mohli tajemníkovi ÚGS dr. Štěpánu Zbytovskému (stepan.zbytovsky@ff.cuni.cz) zaslat neformální e-mail se sdělením, na jakou kombinaci si hodlají podat přihlášku. Jedná se o nezávaznou informaci, která nám umožní se lépe připravit na různé varianty vývoje.

Je nám líto, že vás (i nás) okolnosti dostávají do této nekomfortní situace, a věříme, že se podaří vše vyřešit dle optimističtějšího z naznačených scénářů.

Je-li třeba vyjasnit něco dalšího, neváhejte se na nás obrátit.

S pozdravem

tým ÚGS

Úvod > Z ústavu > Informace o přijímačkách do našeho magisterského studia 2020